Facebook
ОУ Христо Ботев
Основно училище в гр. Черноморец

Политика за поверителност на личните данни в ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец

1. Обща информация

От 25 май 2018 г. влезе в сила нов регламент за защита на личните данни (General Data Protection Regulation), приет от Европейския съюз. Регламентът има за цел да гарантира защитата на данните на физическите лица от всички държави членки на ЕС и да уеднакви регулациите за тяхната обработка.

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец осъществява дейността си в съответствие със Закона за защита на личните данни и Регламент (ЕС) 2016/679 на Европейския парламент и на Съвета от 27 април 2016 година относно защитата на физическите лица във връзка с обработването на лични данни и относно свободното движение на такива данни.

2. Приложение на настоящата Политика за поверителност

В качеството си на администратор на лични данни, ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец отговаря на всички изисквания на новата регулация, като събира единствено данни на лицата дотолкова, доколкото са необходими за предоставянето на услугата, и ги пази отговорно и законосъобразно.

2.1 Информация относно Администратора на лични данни

  • Име на учебното заведение: ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец
  • Булстат / ЕИК: 000043891
  • Седалище и адрес на управление: гр. Черноморец, ул. Дружба 4 А
  • Длъжностното лице по защита на личните данни: г-жа Йорданка Станчева
  • E-mail: stan4eva4@abv.bg
  • Телефон.: 0894611465

2.2 Информация относно компетентния надзорен орган

  • Наименование: Комисия за защита на личните данни
  • Седалище и адрес на управление: гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2
  • Данни за кореспонденция: гр. София 1592, бул. "Проф. Цветан Лазаров" № 2
  • Телефон:02 915 3 518
  • Email: kzld@government.bg, kzld@cpdp.bg
  • Уеб сайт: www.cpdp.bg

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец е администратор на личните данни (т.е. информацията, която идентифицира конкретно лице, като например име и фамилия или адрес на електронна поща), които събираме от и за вас чрез уебсайта.

Настоящата Политика за поверителност важи за всички потребители, включително тези, които използват уебсайта без да са регистрирани или абонирани за услуги в него.

3. Видове лични данни които събираме

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може да събира за единствено следните данни:

  • име и фамилия
  • телефонен номер
  • адрес на електронна поща

които предоставяте, като попълвате форми за контакт в сайта

Ние обаче не събираме специални категории лични данни за Вас, като например лични данни, разкриващи:

  • расов или етнически произход
  • политически възгледи
  • религиозни или философски убеждения
  • членство в синдикални организации
  • обработка на генетични данни
  • биометрични данни с цел уникално идентифициране на физическо лице
  • данни относно здравословното състояние
  • сексуалния живот или сексуалната ориентация на физическо лице
  • лични данни, свързани с осъдителни присъди и престъпления.

4. Цели при събирането на личните ви данни

Основната причина, поради която събираме личните Ви данни е да Ви осигурим достъп до уебсайта или услугите на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец, както и да осъществим взаимодействието Ви с такива услуги.

Понастоящем единствено обработваме данните Ви с цел:

  • Обработка на запитвания
  • Оказване на съдействие
  • Персонализирана комуникация с вас

Предоставянето на личните Ви данни не е задължително. Ако обаче решите да не предоставяте личните си данни, може да нямате достъп за използване на някои от функциите на уебсайта.

Понастоящем не обработваме данните ви с цел изпращане на:

  • оферти
  • маркетингови съобщения

Ако планираме такива действия в бъдеще, то ще бъде направено само с предварителното ви съгласие.

5. Принципи при събирането на личните ви данни

Сигурността на данните Ви е приоритет за нас. За тази цел ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец е предприело адекватни административни, технически и физически мерки за защита на личните ви данни срещу загуба, кражба и неразрешено използване, разкриване на модификации.

6. Срок на съхранение на личните Ви данни

Ще запазим данните ви само за периода, необходим за изпълнение на целите, за които са събрани, както е посочено в настоящата Политика за поверителност. Във всеки случай, личните данни, събрани за целите, посочени в т. 4 от настоящата Политика за защита на личните данни, се запазват за времето, необходимо за предоставяне на достъп до уебсайта.

В края на периода на запазване личните ви данни ще бъдат анулирани, анонимизирани или обобщени.

7. Предаване на лични данни за обработване

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може по собствена преценка да предава част или всички Ваши лични данни на обработващи лични данни за изпълнението на целите за обработване при спазване на изискванията на Регламент (ЕС) 2016/679., като Ви уведомява в случай на намерение да предаде част или всички Ваши лични данни на трети държави или международни организации.

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може да сподели личните ви данни трети страни доставчици, които извършват обработването от името на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец и/или свързаните лица с него.

8. Прехвърляне на личните ви данни в чужбина

Личните ви данни могат да бъдат прехвърлени в други държави в рамките на или извън Европейското икономическо пространство (ЕИП). Винаги проверяваме, дали са налице адекватни и подходящи предпазни мерки, съответстващи на приложимите закони за защита на личните ви данни.

9. Вашите права по отношение на личните данни?

9.1 Оттегляне на съгласието за обработване на личните Ви данни

Ако не желаете всички или част от Вашите лични данни да продължат да бъдат обработвани от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец за конкретна или за всички цели на обработване, Вие можете по всяко време да оттеглите съгласието си за обработка чрез искане в свободен текст на посочения в т. 2.1 email.

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може да поиска да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните.

9.2 Право на достъп

Вие имате право да изискате и получите от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец потвърждение дали се обработват лични данни, свързани с Вас.

Вие имате право да получите достъп до данните, свързани с него, както и до информацията, отнасяща се до събирането, обработването и съхранението на личните Ви данни.

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец Ви предоставя при поискване, копие от обработваните лични данни, свързани с Вас, в електронна форма.

Предоставянето на достъп до данните е безплатно, но ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец си запазва правото да наложи административна такса, в случай на повторяемост или прекомерност на исканията.

9.3 Право на коригиране или попълване

Вие можете да коригирате или попълните неточните или непълните лични данни, свързани с Вас директно през Вашия профил в уебсайта или с отправяне на искане до ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец.

9.4 Право на изтриване ("да бъдеш забравен")

Вие имате правото да поискате от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец изтриване на свързаните с Вас лични данни, а ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец има задължението да ги изтрие без ненужно забавяне, когато е налице някое от посочените по-долу основания:

  • личните данни повече не са необходими за целите, за които са били събрани или обработвани по друг начин
  • Вие оттеглите своето съгласие, върху което се основава обработването на данните и няма друго правно основание за обработването
  • Вие възразите срещу обработването на свързаните с Вас лични данни, включително за целите на директния маркетинг и няма законни основания за обработването, които да имат преимущество
  • личните данни са били обработвани незаконосъобразно
  • личните данни трябва да бъдат изтрити с цел спазването на правно задължение по правото на ЕС или правото на държава членка, което се прилага спрямо ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец
  • личните данни са били събрани във връзка с предлагането на услуги на информационното общество

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец не е длъжен да изтрие личните данни, ако ги съхранява и обработва:

  • за упражняване на правото на свобода на изразяването и правото на информация
  • за спазване на правно задължение, което изисква обработване, предвидено в правото на ЕС или правото на държавата членка, което се прилага спрямо Администратора или за изпълнението на задача от обществен интерес или при упражняването на официални правомощия, които са му предоставени
  • по причини от обществен интерес в областта на общественото здраве
  • за целите на архивирането в обществен интерес, за научни или исторически изследвания или за статистически цели
  • за установяването, упражняването или защитата на правни претенции

За да упражните правото си на "забравяне", Вие следва да подадете искане чрез писмено искане, изпратено до ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец, както и да удостоверите своята самоличност и идентичност с лицето, за което се отнасят данните преди ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец, като представите на място своята лична карта за целите на идентификация и при необходимост въведете своите данни за вход в профила на лицето, за което се отнасят данните, пред служител на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец.

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец не изтрива данните, които има законово задължение да съхранява, включително за защита по повод отправени срещу него съдебни претенции или доказване на свои права.

9.5 Право на ограничаване

Вие имате право да изискате от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец да ограничи обработването на свързаните с Вас данни, когато:

  • оспорите точността на личните данни, за срок, който позволява на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец да провери точността на личните данни
  • обработването е неправомерно, но Вие не желаете личните Ви данни да бъдат изтрити, а само използването им да бъде ограничено
  • ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец не се нуждае повече от личните данни за целите на обработването, но Вие ги изисквате за установяването, упражняването или защитата на свои правни претенции
  • Възразили сте срещу обработването в очакване на проверка дали законните основания на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец имат преимущество пред Вашите интереси

9.6 Право на преносимост

Вие можете по всяко време да изтеглите данните, които се съхраняват и обработват за Вас във връзка с използване на услугите на ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец с искане по имейл.

Вие можете да поискате от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец директно да прехвърли Вашите лични данни към посочен от Вас администратор, когато това е технически осъществимо.

9.7 Право на получаване на информация

Вие можете да поискате от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец да Ви информира относно всички получатели, на които личните данни, за които е поискано коригиране, изтриване или ограничаване на обработването, са били разкрити. ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може да откаже да предостави тази информация, ако това би било невъзможно или изисква несъразмерно големи усилия.

9.8 Право на възражение

Вие можете да възразите по всяко време срещу обработването на лични данни от ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец, които се отнасят до Вас, включително ако се обработват за целите на профилиране или директен маркетинг.

10. Актуализации на настоящата Политика за поверителност

ОУ "Христо Ботев" - град Черноморец може да променя или актуализира настоящата Политика за поверителност, за да се гарантира спазването на приложимото право.

Моля, погледнете посочената в началото дата на влизане в сила на настоящата Политика за поверителност, за да видите кога е била последно актуализирана.