ОУ "Христо Ботев"
Основно училище в град Черноморец

 

#ESSD2022#

На 30 септември 2022-ра година в страните, членки на Европейския съюз, отбелязваме Европейския ден на спорта в училище, посветен на насърчаването на физическата активност сред учениците, като инициативите, посветени на празника, поставят акцент върху елемента на забавлението и изпробването на нови видове физическа активност сред подрастващите.

 ОУ "Христо Ботев" - гр. Черноморец за поредна  година се включи в инициативата и отпразнува Европейския ден на спорта. Всички ученици и учители  имаха възможност да спортуват заедно, вземайки участие в организираните инициативи на празничната спортна програма - упражнения за загряване, футболна среща /ученици 5-7клас/, баскетболна среща /ученици 5-7клас/, народна топка за четвъртокласниците. За учениците от начален етап /1-3клас/ бяха организирани спортни игри със състезателен характер, в които те премериха сили, демонстрирайки физическа издръжливост и спортни умения. Проведено бе и състезание за най-много направени - коремни преси и лицеви опори  и планк. Спортният празник завърши с играта народна топка между  двата отбора  на учителите от ОУ“Христо Ботев“.

Така с много усмивки, настроение, ентусиазъм и спортен хъс, ученици от различните класове и техните учители отбелязаха Европейския ден на спорта в училище.